Kam si jít zaběhat v okolí Liberce?


Jak jsem tu již několikrát psala, přes zimu se nám v Chrastavě vytvořila běžecká skupina různého věku, pohlaví i běžecké úrovně. Společně jsme se potili od jara do léta a zkoumali, kde všude se dá v okolí Liberce běhat. :-) Tady je pár na vlastí kůži ozkoušených tras.

Péťova pivní (10 km) - Start i cíl v pivovaru Vratislavice. Kopec na Prosečskou rozhlednu je opravdu výživný, ale následný běh po neznačené vrstevnicovce pod kopcem vše vynahradí. Pro pivaře s odvozem se nabízí i orosená odměna přímo od zdroje.

Hrádecko jako na dlani (9 km)- Pro nás trochu neobjevený běžecký rajón. Z Kohoutího vrchu i Popovy skály je krásný rozhled do krajiny. Auto se dá zaparkovat přímo u startu vedle kurtů.

Transbordér v Chrastavě (10,5 km) - Klasický okruh, který jsem v dobách svého největšího trénování běhala i třikrát týdně. Doporučuji začít směrem na Bedřichovku a nezapomeňte se svézt transbordérem.

Okolo Fojtky (11km) - Naším původním záměrem bylo zaběhnout něco v okolí pivovaru Studánka. Nakonec se z tohoto výběhu vyklubalo překvapení jarní sezóny. Na prvním/desátém kilometru se nelekněte psa u boudy. Je přivázaný a provaz končí těsně u cesty. Štěká hodně :-).

Vesecká (11km) - Sportovní areál Vesec, smutně proslulé "pohřebiště" milionů investovaných do MS v klasickém lyžování 2009, nabízí v blízkém lese spoustu příjemných kilometrů. My jsme volili trochu bez přípravy, ale bylo to hezké.

Tajemství staré Bambitky (11km) - Kraj pod Lemberkem je pro Liberečáky trochu z ruky, ale pokud tam vyrazíte, rozhodně nezklame. Nádherné výhledy na zámek Lemberk, kde se točila česká pohádka Tajemství staré bambitky, kouzelná Zdislavina studánka nebo zámecké podhradí. A nebojte se těch pár set metrů podél silnice, je tam chodník/pěšinka.

Ps,: Jizerky si šetříme na podzim :-).

Komentáře

Oblíbené příspěvky